Categories: NöjeTips

Höstlovsaktiviteter!

Höstlovet 2016 är kommet och då är det alltid roligt att hitta på något. Vissa familjer väljer att resa iväg under loven och andra tycker det är skönt att bara vara hemma. En bra idé är att prata med barnen om vad de skulle tycka var kul att göra och sedan kan ni tillsammans komma på en plan för lovet så att alla blir nöjda och glada. Vi tipsar om höstlovsaktiviteter för hela familjen!

 

Stockholm

Hovstallet – Träffa och klappa kungens hästar och gå en spännande tipspromenad! Sagostund för alla barn på övre vagnsvinden och minivisningar för att kika in på de kungliga vagnarna och selarna. Läs mer om Hovstallet.

Höstlovskul på Skansen – Upplev magiska dagar under höstlovet på Skansen! Pyssel med spöktema, spännande vandringar bland älvor och troll, lyssna på rysliga sagor och grilla sotsvart korv. Finns Näcken och Sjörået? Gå till Motjärn och se efter, om ni har otur kanske ni också möter Gruvrået eller andra spöklika ekipage när ni är där. Vättarna tjattrar vid Bergsmansgården och skumma typer smyger runt i Stadskvarteren.. Höstlovsprogrammet är i första hand riktat till barn från 6 år. Spännande vandringar bland älvor och troll, rysliga sagor om vålnader och massa annat skoj. Läs mer om höstlov på Skansen. Tips på hotell nära Skansen.

Naturhistoriska riksmuseet – Detta är verkligen något för hela familjen. Gör en fladdermus eller en cool spindel i Skaparverkstaden, möt en dinosaurie eller upptäck vad som händer på museet när ljuset släcks. Läs mer om Naturhistoriska riksmuseet.

Upplev underjorden – Ta med barnen till underjorden på höstlovet! Årets höstlovsvisning av Sickla ovan och under jord är ett samarbete mellan Atlas Copco, Nacka kommun, fastighetsägaren Atrium Ljungberg och Stockholms läns museum. Guidade rundvandringar anordnas i det industrihistoriskt unika Sicklaområdet, där flera av de industrier som satte sin prägel på Stockholm i slutet av förra sekelskiftet hade sin hemvist. Rundvandringarna avslutas med ett besök i Atlas Copco-gruvan, 20 meter rakt ner i urberget. En häftig upplevelse för hela familjen. Läs mer om Sickla.

Tips på hotell i Stockholm.

Göteborg

Halloween på Liseberg – Årets Halloween på Liseberg är längre, större och mer skräckinjagande än någonsin! Nöjesparken har förvandlats från gröna kaniner, skratt och kärlek till ett hårresande skräckhus med ljusskygga figurer som stryker omkring här och var. Helt klart värt ett besök! Läs mer om Halloween på Liseberg. Tips på hotel nära Liseberg och konferensrum i Göteborg.

Jubileumsparken – Jubileumsparken har öppet för er som vill göra något spännande på höstlovet. Kom och prova segling, roller derby, boule, simma i poolen och bada bastu. Det kommer att serveras vegetarisk korv med bröd till de 50 första som provar någon av aktiviteterna tisdag och torsdag. Dessutom finns tända grillar att använda för eget bruk. Aktiviteterna är gratis, det krävs ingen tidigare erfarenhet och all utrustning som behövs finns att låna på plats. Perfekt aktivitet för hela familjen! Läs mer om Jubileumsparken. Tips på hotell nära Jubileumsparken i Eriksberg.

Universeum Creepy Science – Universeum svidar om till halloweenkostym under höstlovet och fyller huset med en hel hög läskigheter. Det blir ett förskräckligt äventyr för vetgiriga barnfamiljer, orädda höstlovsfirare och en och annan vampyr. Creepy Science innebär att vetenskap inom kemi, fysik, biologi och teknik undersöks genom ett fasligt filter. Ta reda på hur mycket ni vet om verklighetens vampyrer och bli expert på myggor, vampyrfladdermöss och andra blodsugande djur. Läs mer om Universeum. Tips på hotell nära Universeum.

Filtloppis i Positivparken i Västra Frölunda – Trött på alla prylar som ligger hemma och skräpar? Har du rensat i barnens rum? Som säljare på filtloppisen så tar man med sig grejer man vill sälja och brer ut det på filtar, pressening eller liknande underlag i parken. Vill man hänga kläder till försäljning så ta med egen ställning eller liknande hänganordingar. Passa på att höststäda hemmet! Läs mer om filtloppisen i Frölunda.

Tips på hotell i Göteborg.

Malmö

Halloween på Tivolit i Köpenhamn – Ta med familjen på en tur till Köpenhamn och upplev Halloween på Tivoli med 20.000 pumpor, spindelväv och svarta katter – vågarna ni vara kvar efter mörkrets inbrott tro? Alla åkattraktioner är öppna. Läs mer om Tivoli Köpenhamn. Tips på hotell nära Tivoli i Köpenhamn.

Skånes djurpark – Upplev en ny sagolik höstvärld fylld av pumpor, häxor, väsen, halm och bus. Dagarna på Skånes djurpark är fyllda av spännande aktiviteter och mystiska upplevelser! Det blir skördefest och bus med Fåret Shaun och flocken på Lantmarknaden, marshmallowgrillning, karva din egen pumpa, mystiska sagostunder i Terrariet och mycket mer. Läs mer om Skånes djurpark.

Tykarpsgrottan – Under höstlovsveckan händer det roliga saker i Tykarpsgrottan! Varför inte gå på en guidad visning, kanske skymtar en fladdermus förbi i gångarna? Är ni riktigt modiga kan ni prova på gruvorientering. Utrustad med karta och gruvlykta ger man sig in bland pelare och gångar för att hitta alla kontroller och svara på kluriga frågor. Gillar ni lite läskigheter kan kanske rysligt spännande historier i Stora salen vara lite lagom kusligt? På vägen ut ur gruvan måste ni gå genom den läskiga spökgången….
Efter ett besök i gruvan kan du värma dig med en god fika i caféet eller pyssla lite vid pysselbordet. Läs mer om Tykarpsgrottan.

Årets Barnbio på Panorama – Årets höstlovsprogram på Panorama bjuder på filmer för barn i alla åldrar och för olika smaker varje eftermiddag. Se en av tidernas största klassiker på bioduk med rolige Charlie Chaplin, årets animationssnackis Mitt liv som Zucchini, eller kanske gå på premiären av filmen Drakhjärta! För de minsta visas korta knattefilmer med Kalle Kran och de fina små djuren i Tänk om. Förutom det så visas några av våra barnfavoriter från gömmorna i de två äventyrsrullarna Tigrar och tatueringar och En katt i Paris. Samtliga filmer visas med svenskt tal. Läs mer om barnbio på Panorama.

Tips på hotell i malmö.

 

Fler tips för er som föredrar ett höstlov på hemmaplan:

  • Höstpyssla! Fram med pennor, papper, lim och saxar.
  • Engångsgrill+varmchoklad=sant. Varför inte ta på er varma kläder och ge er ut på äventyr i skogen?
  • Åk till ett lekland I närheten.
  • Läs en bok tillsammans.
  • Laga mat ihop, eller varför inte baka något till Halloween?
  • Möblera om i barnens rum och låt barnen vara med och tycka till.
  • Se på film och bara mys i soffan tillsammans.
  • Gå på ett träningspass som är anpassat till hela familjen

 

Hoppas ni hittar något som passar just er familj, trevlig helg och ha en härlig höstlovsvecka!

Share
Published by
redaktionen

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago