Categories: Tips

Må bra på spa

Att komma iväg på spa blir allt mer populärt och det är inte så konstigt när vi lever i det tempo vi gör idag. Vi ska hinna med jobb, familj, hus, träning och vänner vilket gör att den där ”egentiden” ibland blir åsidosatt. En spa-vistelse med omvårdnad och avkoppling i fokus kan vara räddaren i nöden när mörkret faller, kylan tränger sig på och vardagsstressen inte verkar ha ett slut. Kom iväg och njut av rofylld musik, stressfri miljö, bad, bastu och massage. Låt vardagsbekymren gå upp i ånga och tillåt dig själv att bara njuta för en stund.

Ordet SPA härstammar från latinets ”salus per aqua” och betyder hälsa genom vatten. Spa-filosofin är ett helhetskoncept för kropp och själ som ger människan energi, balans och harmoni. Förr i tiden handlade spa endast om vatten, man badade för att befrias från olika sjukdomar som härjade. Idag ser det lite annorlunda ut. Det finns en mängd olika spa-anläggningar runt om i hela världen. Allt från spa-kryssningar till medecinska sparitualer.

Vi listar några favoriter:

Selma Spa

I hjärtat av Värmland ligger Selma Spa. En av Sveriges främsta Spa-anläggningar. En förstklassig anläggning med ett fantastiskt utbud av rekreation och njutning. Här kan du njuta av pooler ute och inne, fyra olika bastutyper eller i en skön vilstol. Selma Spa har ett av de största utbuden av spabehandlingar i Norden.

Hooks Herrgård

Hooks Herrgård Spa & Fitness är en 1300 kvm stor spa-anläggning utanför Jönköping i Småland. Anläggningen ligger intill Herrgården med en hänförande utsikt över Hokasjön. Här kan du simma i en 20 meter lång swimmingpool, ta ett avkopplande bad i våra varma och kalla källor. Det finns ett bastulandskap med upplevelseduschar och rum för sköna behandlingar och träning.

Hotell Tylösand

Spat har tre gånger de senaste åren utsetts till Sveriges bästa. Hotel Tylösand är hotellet vid havet designat för rekreation, nöjen, konst och kulinariska upple
velser och ligger bakom höga mjuka sanddyner utanför Halmstad vid Sveriges finaste badstrand.

Ronneby Brunn

Ronneby Brunn är en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar. Hotellet har rötter från 1897 och är omgivet av en ljuvlig Brunnspark, som också blivit utsedd till Sveriges vackraste park. Spa, Brunnsbadet, tempererad utomhuspool, 6 tennisbanor, 11 golfbanor inom 45 min varav den närmaste ca 500 m från receptionen, minigolf, samt ett brett utbud av färdiga eller skräddarsydda gruppaktiviteter.

Tips!

Det forskas mycket kring massage och beröring. 60-70% av läkarbesöken idag är stressrelaterade. Visste du att effekten av massage är:

• bättre immunförsvar
• lugnare humör
• minskade sömnproblem
• minskad stress
• bättre blodcirkulation
• lugnande inverkan på nervsystemet
• påverkan på lymfsystemet
• musklerna blir smidigare
• dämpad aggressivitet
• snabbare viktökning hos för tidigt födda barn
• minskad muskelvärk
• allmänt ökat välbefinnande

Share
Published by
redaktionen

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago