Njut av östkusten i Karlshamn

I Blekinge på östkusten ligger den mysiga staden Karlshamn. Karlshamn ligger beläget där Mieån rinner ut i Östersjön och här finns även en av Sveriges viktigaste hamnar. Genom staden går E22 och järnvägen mellan Kristianstad och Karlskrona.

Karlshamns skärgård

Karlshamns skärgård tillhör landets sydligaste. Öarna sträcker sig från den västliga kommungränsen till det sydligaste hörnet i Sverige. Skärgården består av öar, holmar och skär längs hela Blekinges kust. Allra längst österut ligger Karlskronas östra skärgård med öar som Senoren, Tjurkö och Sturkö. I Karlskronas västra skärgård, som ligger närmare fastlandet, ligger några av de mest kända öarna, Aspö, Almö och Hasslö. Utanför Ronneby ligger mindre öar och utanför Karlshamn breder Hällaryds skärgård ut sig. Den består av 270 kobbar och öar med sten eller klippstränder. Den största ön där är Tärnö. Söderut från Karlshamn ligger Hanö, Sveriges blåsigaste plats utanför fjällen. Under sommaren går det skärgårdsbåtar från Karlshamn till Tjärö, Tärnö och Kastellet.

Att göra

Karlshamn bjuder på mycket mer än bara skärgården. Det finns fleratlet kyrkor i staden med spännande historia. För hela familjen finns Blekinge Exotiska Värld som är ett tropikarium på 400 kvm. Här får ni se djur från fem olika världsdelar och det finns allt från reptiler till apor. Känner ni för att testa vattensporter finns det gott om sådana. Det finns möjligheter till både vattenskidor eller att åka vattenskoter. För den som vill ha kultur anordnas flera guidade turer och stadsvandringar.

Kallbadhuset

I Karlshamn finns även möjlighet till att besöka ett kallbadhus. Staden har en stark tradition när det kommer till just kallbad. Som mest har det funnits sex stycken offentliga och flera privata. För ungefär 50 år sedan dog kulturen ut lite grann men är nu återuppstånden igen. Väggbadet, eller Väggabaden som de flesta säger, är en unik anläggning som både har simhall, utomhusbassäng, havsbad och ett kallbadhus. Anläggningen ligger i Väggaparken mellan stadens centrum och Vägga Fiskehamn.

Share
Published by
redaktionen

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago