Categories: HotellTips

Romantiska hotell

Vi vill alla skämmas bort då och då. Varför inte överraska din älskade med en romantisk helg som sätter guldkant på tillvaron. Att uppskatta varandra, visa kärlek och att göra spännande saker tillsammans är en viktig del i att hålla gnistan vid liv. Njut av fluffiga morgonrockar och mysiga tofflor. Vila ut i sköna sängar och omtalade lakan. Passa på att bara rå om varandra för en stund. Vi tipsar om Sveriges mest romantiska hotell.

 

Falkenberg strandbad

Falkenberg Strandbad ligger strax utanför Falkenbergs centrum med ett underbart läge mitt på Skrea strand. Falkenberg Strandbad är ett av de finaste hotellen på västkusten och har en underbar strand som sträcker sig längs med kusten. Den lyxiga anläggningen lockar många besökare och är ett perfekt ställe att checka in på för en romantisk getaway med sin kärlek. Hotellet andas hav och natur och omgivningen detsamma. Här kan ni ta romantiska promenader längs stranden och sedan gå in och värma er på bäddar framför en öppen eld. Passa på att unna er sköna behandlingar, bad i varma pooler och äta god franskinspirerad mat från restaurangen.

Treehotel

Vem har inte drömt om att få sova över i en träkoja? Treehotel erbjuder en unik hotellupplevelse med naturen som närmsta granne. Trädrummen är klädda i modern design med stora fönster som bjuder på vackra vyer över Luleås älv. Här kan ni glömma tidsbegränsningar i vardagen, njuta av skogens lugn, och föryngra er i en sofistikerad men ändå familjär miljö. Treehotel ligger i Harads, nära Luleå älv. Byn har en befolkning på cirka 600 invånare och har en restaurang, butik och ett pensionat. Perfekt för er som som vill ha lugn och ro.

Gimo herrgård

Inbäddad i mäktiga skogar och glittrande sjöar ligger vackra Gimo Herrgård. Gimo Herrgård ligger cirka 50 km från Uppsala och cirka 67 km från Stockholm. Som Sveriges första gustavianska herrgård, ritat av dåtidens främste arkitekt Jean Eric Rehn, byggd på 1760-talet, är Gimo Herrgård ett monument från de uppländska järnbrukens storhetstid. Idag är Gimo Herrgård ett fyrstjärnigt hotell med plats för över 100 gäster. Gimo Herrgård har sin alldeles egen sjöstuga med bar, utomhusbad med privat badbrygga och isvak vid vintertid. Här finns även bastu och spa-avdelning med allt från manikyr, pedikyr och massage. Hoppa ner med ett glas bubbel och mys i utomhusjacuzzin. Ett perfekt hotell i kärlekens tecken. Gimo’s herrgårdskök står för kunskap och kreativitet och är invald i Chaîne des Rôtisseurs, Sveriges Bästa Bord och Vägarnas Bästa. Köket gör alltid sitt allra yttersta för att ge gästerna en utsökt måltids- och restaurangupplevelse. Köket bjuder på klassiska rätter, från svensk husmanskost till gourmetmiddagar.

Ishotellet

Icehotel ligger i Jukkasjärvi i norra Sverige och är världens första hotell byggt av snö och is. Här bor ni på ett hotell klassat som ett konstverk, och eftersom isen smälter varje år ser hotellet aldrig likadant ut. Hotellet rekommenderar en natt kallt och ett par nätter varmt för att hinna med att uppleva ett fantastiskt norrsken samt att hinna göra några aktiviteter under vistelsen. Här sover ni tätt ihop på renskinn i vackra sviter skulpterat av is. Kan det bli mer romantiskt?

Smögen hafvsbad

Bland klipporna och havet precis vid Skagerrak, endast 10 min promenad från Smögens Hamn ligger Smögens Hafvsbad i en gammal träbyggnad från 1900-talet. Det anses vara en av Sveriges vackraste hotell- konferens och spaanläggningar, beläget i Bohuslän på den svenska västkusten. Rummen som är designade i skandinavisk stil är generösa, ljusa och med stora fönster.

Här kan ni njuta av Spa, olika behandlingar och kroppsvård. Upptäck hafvsbadets tvagningsritual och tvaga er som förr med populära produkter. Hoppa ner i poolen eller jacuzzin eller våga er på ett uppfriskande. Köket på Smögens Hafvsbad handlar om råvaror, smaker och måltiden som helhet. Här dukas det upp med omtanke och trivsel och ni bjuds på rena smaker och goda drycker. Från restaurangen ser ni ut över havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Häringe slott

Häringe Slott, med all sin glamour, sitt överdåd och dekadens är inte bara ett hotell fullt av excentrisk historia. Det är även en plats ni besöker för att njuta av mat, dryck och det goda i livet. Häringe Slott ligger i ett vackert och idylliskt område 30 minuter från Stockholm. Att komma dit är som att stiga in i en svunnen tid av prakt och överdåd. En svunnen tid som dock har kvar nutidens moderna bekvämligheter och spännande fotokonst. Hotellet är passionerade anhängare av Slow Food-rörelsen och så långt det är möjligt väljer de råvaror som kommer från herrgårdens närmaste omgivning. Menyn förändras i takt med säsongen men oavsett årstid och maträtt kryddar de alltid maten med mycket kärlek! Bli inte heller förvånad om ni vaknar till doften av nybakat bröd då det har sitt eget bageri. Hotellet har en utomhuspool som ligger i slottsparken, omgärdad av slottets murar och rotundan med fontänen. Här finns även en sjöbastu som ligger alldeles intill havet med vacker utsikt över vattnet. Passa på att njuta av massage och kroppsbehandlingar. Känner ni för att aktivera er kan man spela tennis och boule på deras egna banor, krocket är en klassiker och här finns – fast inte många känner till det – en inomhus bowlingbana i originalskick från 1930-talet värd att ta en titt på.

Se fler romantiska hotell, weekends och paket.

Share
Published by
redaktionen

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago