Categories: NöjeStadstipsTips

Sommar i Göteborg

Sommaren i Göteborg är fantastisk! Här kan du gå och shoppa, besöka Liseberg, gå på museum eller ta spårvagnen ut till skärgården för att bada och sola. Vi ger dig våra bästa tips på aktiviteter att göra medans ni är i Göteborg.

Upptäck Göteborgs Skärgård

För att ta dig ut till södra skärgården tar du enkelt spårvagn från centrum ut till Saltholmen. Resan tar ca 35 min och spårvagnarna går ca var 8 min. Från Saltholmen är det avgång varje timme till de större öarna men under högsäsong går de lite oftare. Se på västtrafiks hemsida för exakt information. Med start den 19 juni kommer du även att kunna åka färja direkt ut till södra skärgården från centrum. Turen avgår från Stenpiren och tar ca en timma och trettio minuter om du åker allra längst ut till Vrångö. Väl ute kommer du hitta mysiga öar med fina promenadstigar, pittoreska gränder och härliga platser för bad. Ta med picknick om du inte åker till någon av de större öarna där det finns restaurang.

Sitt på en mysig uteservering

Det finns ett flertal mysiga uteserveringar att slå sig ner och ta en drink eller en bit mat på. Stora teaterns uteservering, Storköket är ett populärt hak att hänga på. Här kan du äta hamburgare från restaurangen The Barn och dricka goda drinkar i solen. Vill du ta ett glas bubbel ska du bege dig till Champangebaren Forssén Öbergs mysiga lummiga innergård. Mitt på avenyn hittar du Scandic Rubinens takterrass. Här finns goda drinkar och en fantastisk utsikt över Göteborg. Bar himmel som ligger längst upp på Götaplatsen är ett annat populärt sommarställe. Här är det nästan alltid soligt och du har en fin utsikt över hela avenyn. För mer tips se här!

Ät streetfood

Göteborg har fått ett rikt utbud utav foodtrucks med rätter från världens alla hörn. Under sommaren samlas några av Göteborgs bästa foodtrucks uppe på Götaplatsen lördagkvällar mellan 16:00 – 21:00. Det är en härlig stämning med live-musik och såklart massa god mat. På Magasinsgatan står det alltid uppställda foodtrucks. Du kan bland annat äta street food med inspiration från asien på Jinx Food, kvalitetskorv från Korv United eller stekt strömming från Strömmingsluckan.

Fika i Haga

I Haga är det mysigt att strosa omkring, shoppa och ta en fika. I en av Göteborgs äldsta stadsdelar hittar du allt från marsipantillverkaren Bräutigams, fina inredningsbutiker, antikviteter, olivolja, kryddor och klädbutiker. Det finns flera mysiga små fik i Haga men den mest kända är Café Husaren. Här hittar du de kända kanelbullarna som är i tallriksstorlek. Om du sedan orkar ska du ta dig upp till Skansen Kronan. Här får du en fin utsikt över Haga och centrum och väl uppe kan man få en spännande rundvandring i Skansen Kronan och Göteborgs historia. Guidning måste dock bokas i förväg, se mer information på Skansen Kronans hemsida.

Att inte förglömma är alla de klassiska aktiviteter såsom Liseberg, Universeum, åka Paddan, äta räkor i Feskekörkan, promenera i Slottsskogen, besöka Botaniska trädgården, shoppa i Nordstan och sitta på en uteservering på avenyn. Sommar i Göteborg behöver upplevas, boka in ditt hotell här!

Share
Published by
redaktionen

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

7 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago