Stadstips

Spännande upplevelser i Köpenhamn

Ett besök i charmiga Köpenhamn

Det finns mycket spännande att uppleva i Köpenhamn oavsett när på året du besöker staden. Här kan du strosa omkring längst gatorna fyllda av mysiga restauranger och caféer. Många reser även till Köpenhamn för att shoppa då staden erbjuder ett brett utbud av shopping i alla prisklasser. Här kan du bo på hotell mitt i Köpenhamn med gångavstånd till citykärnan och flera av de främsta sevärdheterna.
Om du söker tips på saker att göra i Köpenhamn så vill vi tipsa dig om en hel del saker du bör se och upptäcka under din vistelse i staden. Här nedan hittar du 3 av våra främsta tips!

Det underjordiska museet med installationskonst

För dig som vill uppleva något utöver det vanliga kan vi rekommendera dig ett besök till Cisternerne, museet med installationskonst i en underjordisk miljö. Från mitten av 1800-talet fram till år 1933 var dessa vattencisterner en del av Köpenhamns vattenförsörjning innan det år 1996 byggdes om till denna makalösa konsthall. Du hittar de två pyramidformade glasingångarna till museet i Søndermarken ovanför Frederiksberg Slott och hit kan du ta dig med både bil och buss.

Cisternerne med den aktuella utställningen av den japanske arkitekten Hiroshi Sambuichi

En guidad cykeltur i innerstaden

Vad kan vara bättre än att bli guidad runt på cykel i Köpenhamn samtidigt som du får njuta av den friska luften och stadens puls? Show Me Copenhagen anordnar flera olika typer av guidade turer i staden där cykelturen är en av de populäraste! Show Me Copenhagen bistår med både cykel och hjälm samt spännande berättelser om stadens alla smultronställen som ni kommer att passera under cykelturen.  Circle Bridge, den 32 m långa bron som leder över Christianshavns kanal, designad av konstnären Olafur Eliasson, är en av alla sevärdheter ni kommer att passera under turen.

Dagsutflykt till Christiansborgs Slott

En solig dag kan vi rekommendera dig ett besök till ön Slottsholmen där du hittar Christiansborgs Slott. Slottet har anor tillbaka enda till medeltiden och har under åren kallats både Absolons borg och Köpenhamns Slott innan det slutligen fick namnet Christiansborgs Slott. Historien har inte alltid sett särskilt ljus ut då slottet vid flera tillfällen brunnit- eller rivits ned. Ta gärna en titt i slottets museum där du än idag kan se spår av det forna slottet!

Det finns mycket att upptäcka i Köpenhamn och här har du nu fått tips på flera sevärdheter som är värda ett besök under din vistelse. Kom ihåg att vara ute i god tid när du ska boka boende i staden så att du hittar ett ledigt hotell i närheten av de sevärdheter du önskar besöka. Här hittar du tips på flera bra hotell i Köpenhamn!

Christiansborgs Slott

Share
Published by

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago