Categories: StadstipsTips

Upplev Stockholms skärgård

Vår vackra huvudstad Stockholm är som de flesta vet vackert beläget vid vattnet. Nu på sommaren är ett ypperligt tillfälle att uppleva Stockholms skärgård. Stockholms skärgård består av cirka 30.000 öar, skär och kobbar och det är ingen underdrift påstå att det finns något för alla i skärgården. Du kan roa dig, koppla av eller uppleva natur. Du tar dig lätt ut till öarna med hjälp av skärgårdsbåtar och det finns flertalet bolag att välja mellan. Här presenterar vi 5 öar att besöka på en visit i Stockholm (utan inbördes ordning). Några nära stan, några längre ut i skärgården.

1. Fjäderholmarna

Hit ut tar du dig enklast med båtar från antingen Slussen eller Nybrokajen och det tar dig knappt en halvtimme att komma fram. Det finns flertalet restauranger och caféer att välja mellan och under sommaren erbjuds det en utomhusteater. Dock finns det inga möjligheter att ligga över, men ett perfekt ställe att åka till då det inte är så långt ut och du får fortfarande skärgårdskänsla.

2. Sandhamn

Drygt en timme från staden finner du Sandhamn. Beläget i det yttersta havsbandet så är det en perfekt ställe om du vill njuta av en levande skärgård och vita stränder. Nöjesutbudet är stort och här finns restauranger, hotell, barer och butiker. Det är även här du finner det bästa nattlivet i skärgården. Förutom det finns det även ett flertal aktiviteter att roa sig med som ex. tennis, segling, cykling, fiske och mycket annat.

3. Möja

Möja ligger långt ut i skärgården och det tar nästan 4 timmar att åka tid med skärgårdsbåten från Strandvägen, Boda eller Sollenkroka. Dock är det värt resan för här får du verkligen skärgårdskänsla. Det är en stor ö med flera byar och du tar dig lätt runt på cykel. Dock finns här inga stränder så det är inget för den som vill ligga att lapa sol.

4. Utö

Från Årsta brygga tar du dig hit med båt. Hit ska du åka om du är sugen på riktigt bra badplatser och du kan upptäcka ön på en cykel. Det finns sex olika restauranger på ön och även en nattklubb (Bakfickan) där du kan dansa loss.

5. Vaxholm

Hit tar det knappt en timme med båt från Strandvägen eller Strömkajen. Vaxholm brukar kallas huvudstaden i Stockholms skärgård. Här är det liv och rörelse i hamnen, det finns ett flertal butiker, gallerier och museer. Här bor omkring 11.000 personer året om, men på sommaren är det tätt med besökare från fastlandet.

 

 

 

 

Share
Published by
redaktionen

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago