Categories: NöjeTips

Vill du upptäcka Österlen?

Österlen hittar du långa sandstränder, pittoreska byar, gårdsbutiker, romantiska hotell och alla vackra raps- och vallmofält. Österlen är definitivt en pärla att upptäcka i sommar. Vi ger tips på några smultronställen att upptäcka.

Kivik – fina stränder och äppelodlingar

Kivik är en perfekt semesterort med fina stränder och äppelodlingar. Mest känt är nog Kiviks Musteri där du bland annat kan gå på ciderprovning, göra ett besök i gårdsbutiken eller gå på en guidning runt på gården. Strax söder om Kivik ligger Stenshuvud nationalpark. I nationalparken finns det flera vandringsleder, fina utsiktsplatser och en lång sandstrand som är ett populärt besöksmål under sommaren. Ca 3 km utanför Kivik ligger gårdskrogen Friden som absolut är värt ett besök. Här äter du goda vedugnsbakade pizzor med närproducerade råvaror.

Simrishamn – pittoresk småstad

Simrishamn är en pittoresk småstad mitt på Österlen med många mysiga caféer och restauranger. Simrishamn kallas för Österlens huvudstad och här finns något för alla. Promenera runt bland stadens gator & gränder, gör ett besök på Österlens museum eller upptäck de vidsträckta sandstränderna. Mitt i Simrishamn ligger Apotekarnas trädgård, en mysig oas som kallas Medelhavet i Österlen. Strosa runt i trädgården eller sitt i caféet och njut av italienska delikatesser tillsammans med ett glas vin.

Mysiga Simrishamn

 

Missa inte gårdshotellet med egen glassverkstad

Mitt bland gula rapsfält och fina vyer i Löderup ligger Örum 119. Här hittar du ett charmigt gårdshotell, en egen glassverkstad och en mysig restaurang. På restaurangen kan du njuta av vedugnsbakade pizzor med bland annat päron och ädelost eller skånska svampar på. Men se till att boka in dig innan då det snabbt blir fullt.

Mysiga Örum 119

Olof Viktors

Ett stenkast från Ales Stenar, mellan Ystad och Simrishamn ligger caféet Olof Viktors. Här bakas allt på gammaldags vis i vedeldad stenugn och utan halvfabrikat. I butiken går det att köpa produkter tillverkade utan tillsatser såsom marmelader, knäckebröd, skorpor och surdegsbröd. Passa också på att ta en fika i caféet och sitt ute på den mysiga innergården.

Ales Stenar

Vid byn Kåseberga finns Sveriges största skeppssättning, Ales stenar. De består av 59 stenblock och hela skeppssättningen är 67 meter lång och 19 meter bred. Ales stenar är beläget 32 meter över havet och väl uppe är det en vacker utsikt över kusten. När solen går upp framstår platsen i all sin prakt så orkar man sig upp kan man få uppleva naturens magi.

Share
Published by

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago