Inspiration

7 magiska slottsweekends med vinprovning

Shiraz, Syrah, Hermitage! Älskar du vin och längtar efter en resa söderut där du kan njuta av viner från kontinenten? Har den årliga vinprovarresan kanske ställts in på grund av corona eller vill du kanske testa något helt nytt och sätta smaklökarna på prov? Då behöver du inte leta längre och för den delen inte heller resa långt. Åk på slottsweekend och bo på hotell med vinprovning och ta del av både en smakfull och minnesvärd upplevelse. Läs och bli inspirerad av 7 härliga weekends på slott med vinprovning. Vi bjuder även på en joker.

Sundbyholms slott

Champagne, cava, prosecco! Kärt barn har många namn. Vi öppnar starkt med en slottsweekend nära Stockholm och dessutom inte vilken som helst. Nämligen en champagneweekend på kungliga och natursköna Sundbyholms slott utanför Eskilstuna i drömska Södermanland. Under utvalda helger erbjuder Sundbyholms Slott hotellpaket med champagneprovning under handledning av slottets egna sommelier.

Du får prova 5 olika sorters champagne eller andra mousserande viner från hela världen. Bland annat slottets egna eleganta brut gjord på spanska druvor. Under vinprovningen får du lära dig mer om den ädla konsten att tillverka bubbel och du får även njuta av läckra tilltugg som lyfter både vinets egenskaper och ditt smaksinne till nya nivåer. Kommer du kunna smaka och gissa dig till vad som är champagne, prosecco eller cava?

Vacker omgivning och vackert slott. Trevlig personal. Man kände sig väl omhändertagen kul med välkomstbubbel. Tyst rum och skön säng.   – hotellgäst om Sundbyholms Slott

Kronovalls vinslott

Vill du åka på en slottsweekend i Skåne och bo på hotell med vinprovning i? På magiska Österlen i Skåne hittar du anrika Kronovalls Vinslott som erbjuder mängder med härliga vininspirerade hotellweekends. Vad sägs om en Tyroler weekend där du får prova krispiga alpviner med gamla anor från norra och södra Tyrolen.

Kanske ligger kraftfulla röda viner dig mer varmt om hjärtat? Då är en Barolo weekend det självklara valet där du får uppleva det allra bästa av italiensk vinkultur. Som om inte detta vore nog erbjuder Kronovalls Vinslott även vinprovning med mousserande och champange för den som inte kan få nog av bubbel. Upptäck även alla mysiga hotell Österlen.

Blaxsta vingård

Mitt i vackra Södermanland hittar du den romantiska lilla vingården Blaxsta Vingård. Här odlas välkända druvor såsom Merlot, Chardonnay och Cabernet Franc men också den lite mer unika Vidal Blanc. På Blaxsta Vingård är du garanterad en hotellvistelse i vinets tecken. Gå på en guidad vintur på vingården och vinfabriken och få en inblick i hur vin framställs eller njut av en makalös vinprovning direkt på vingården eller i hotellets vinkällare. Testa Blaxstas exlusiva Vidal Ice Wine som vunnit guld på vin-VM och dyk djupare i härliga smaknyanser.

The Winery Hotel

The Winery Hotel i Solna är Sveriges första urbana vinhotell och perfekt för dig som vill uppleva city puls med din vinprovning. Hotellet tillverkar sitt egna vin gjort på druvor från fantastiska Toscana och det är i vineriet som magin händer. Gå på en guidad tur i vineriet, följ med vinmakaren i dennes arbete och få inblick i vinframställning eller bli vinmakare för en dag och blanda ditt alldeles egna vin och sätt prägel med en personlig vinetikett.

Läs mer om The Winery Hotel här på bloggen.

Ulfsunda slott

Bo på hotell med vinprovning nära Stockholm. På magiska Ulfsunda Slott kan du uppleva vinprovningar med guldkant. Ulfsunda Slott erbjuder vinprovning för det lite större sällskapet vilket är perfekt för det vinglada kompisgänget som vill åka på slottsweekend eller för härliga konferensdagar på hotell med jobbet.

I slottets vinkällare med sina karakteristska välvda tak kan gänget ge sig in i det mousserande vinets magiska värld. Ni får lära er allt om champagne, tekniken i sabrering och får självklart prova bubbel. Ni kan också avnjuta en vinprovning till middagen där läckra rätter avnjuts och paras med eleganta viner från hela världen.

Husby säteri

Ta med den du älskar på en hotellvistelse med vinprovning i vacker välbevarad slottsmiljö på Husby Säteri i den Östgötska Skärgården. Här provar du vin i säteriets vinkällare samtidigt som du tar in historiens vingslag. Låt sommeliern välja bland sina favoriter eller välj själv vilka viner du vill prova utifrån hotellets smakfulla vinsortiment. Du kommer garanterat av få åka på en magisk resa i vinets ädla konst.

Fantastiskt läge med fina öppna vyer att blicka ut mot. Tyst. Promenadavstånd till badstrand. Vacker huvudbyggnad och personlig personal.   – hotellgäst om Husby Säteri

Rosersbergs slottshotell

Och nu till jokern! Nämligen ölprovning på kungliga och pampiga Rosersbergs slottshotell. Du tycker om vin men föredrar den gyllene drycken. Då är en hotellupplevelse på Rosersbergs slott den ultimata upplevelsen för dig. I Rosersbergs källarvalv kan du prova flera sorters öl från hotellets egna bryggeri. Smutta på en Neipa med uppfriskande fruktiga smaker och saftig hoppighet eller njut av en klassisk lager.

Vill ni åka iväg på en weekend och bo på slott eller herrgårdar? Den 23 mars startar våran kampanj Bo som en Kung, läs mer om kampanjen på våran blogg. Du hittar det och fler hotellerbjudanden på hotelspecials.se

Share
Published by
isabelle

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago