Hotell

Hotellfrukost – Varför den är så viktig för oss

Hotellfrukost, den heliga delen av en hotellvistelse

Det är något speciellt med just hotellfrukost, det är definitivt en av höjdpunkterna när man bor på hotell. Det tillhör liksom hotellupplevelsen och om den slarvas kan de förstöra helheten av vistelsen ordentligt. Med tiden har man också börjat ha ganska höga förväntningar av just frukosten under en hotellvistelse och ack vad besviken man blir när den inte lever upp till dem. För visst har vi alla varit med om både riktigt bra och riktigt dåliga hotellfrukostar?

 

Vad utgör en bra eller dålig hotellfrukost? Följ med nedan så går vi igenom det!

 

Alla är vi självklart olika och vill ha olika saker utav vår hotellfrukost, det ska ju dock inte vara något problem eftersom en hotellfrukost är mer som en frukostbuffé. Det ska finnas lite av allt, något för alla så att säga.

Här tänkte jag gå igenom lite vad som utgör en riktigt bra hotellfrukost men även vad som är dåligt. Nu har ju jag självklart inte bott på varenda hotell i landet så jag kan omöjligt säga vart det är absolut bäst eller sämst. Men personligen vet jag vad jag vill ha på en hotellfrukost och förhoppningsvis vad många andra tycker om. Så vi hugger (höhö) direkt in!

 

Hotellfrukost – många brödalternativ uppskattas väldigt mycket

En hotellfrukost ska ha flera alternativ på bröd och pålägg

Gott bröd i olika sorter kan göra otroligt mycket, färskt ska det givetvis vara också. Croissanter, frallor, rostbröd eller alternativ för något fiberrikt eller surdeg. Till det vill man självklart ha tilltalande pålägg så som ost, skinka, kalkon, salami, leverpastej, gurka eller paprika. Här funkar faktiskt de med många olika alternativ, ”more is better” är något jag skulle applicera till pålägg och tillbehör på en hotellfrukost. Desto mer de finns att välja mellan desto fler gäster kan man behaga, de ser väldigt inbjudande ut och ökar min aptit.

Något som inte uppskattas är dessa små förpackningar med en klick smör, marmelad eller sylt i som man vanligtvis får till sin måltid på ett flygplan. Vet ni vilka jag menar? Det är så tråkigt när såna ligger upphällda i en skål bredvid brödet.

 

En hotellfrukost måste innehålla färsk frukt, detta behöver hotell i allmänhet bli bättre på!

Varför är det så snålt med frukt på en hotellfrukost?

Jag förstår att färsk frukt kan vara svårt och dyrt att ha på lager och rullande band varje dag men lite kan man ju unna sina gäster. Jag finner det nästan sällsynt med ordentlig frukt på svenska hotellfrukostar, istället får vi torkad frukt i småskålar som oftast är tröttare än vad hotellet vill erkänna.

Lite banan, äpple och apelsin kan ju inte vara svårt att få fram. De får hela buffén att se mer ljus och inbjudande ut. Att skära upp lite färsk frukt till sin yoghurt är ju hur gott som helst och eftersom många försöker välja en hälsosammare livsstil nu också tror jag att mer frukost skulle behaga många. Frukt är något vi definitivt vill ha på våra hotellfrukostar!

 

Hotellfrukostar brukar ha rätt snålt utbud på flingor och laktosfria alternativ

Vanlig och laktosfria alternativ, något sällsynt

Laktosfritt alternativ är också sällsynt tyvärr. Jag som är laktosintolerant kan tycka det är jättetrist när det erbjuds massvis med goda filer och yoghurtar med müsli, flingor och liknande på en hotellfrukost och det inte finns något laktosfritt alternativ. Som mest brukar de finnas laktosfri mjölk i såna där små trekantiga folieförpackningar. Detta är definitivt för att dra in på kostnader men något generellt fler hotell måste bli bättre på.

På tal om flingor. Olika fling- och müslisorter tycker vi om, detta brukar finnas tillgängligt på de flesta hotellen. Ibland kan man dock mötas av bara vanliga flingor eller någon tråkig müsliversion vilket ger ett billigt intryck.

 

Ägg av olika slag är ett måste på en hotellfrukost

Vad är hotellfrukost utan ägg ens!?

Ägg. Ägg är en otroligt viktig faktor på en hotellfrukost. Man kan göra så mycket med ägg och det är enkelt. En hotellfrukost ska, om du frågar mig alltid minst erbjuda hård och löskokta ägg och äggröra. Om det finns omelett vilket, återigen, är väldigt sällsynt så förtjänar hotellet en medalj, då försöker de verkligen.

Stekt ägg är också rätt ovanligt men något som borde serveras på alla hotellfrukostar. Tyvärr är de oftast hårdkokta, väldigt hårdkokta ägg det enda som serveras för de mesta. Mer ägg på hotellfrukosten åt folket!

 

Bacon är ett måste på en hotellfrukost, inga undantag.

Varma alternativ SKA finnas med på en hotellfrukost

Jag älskar ”english breakfast” och i med det har jag en stor kärlek för bacon. En hotellfrukost ska alltid ha några varma alternativ på sitt bord och bacon är utan tvekan en utav de. Tyvärr har hotell en tendens att servera sånt där bacon vissa av oss fick i skolan när vi var små, som ”tillagats” i ångskåp och ser ut som trötta, blöta, tjocka strumpor. Men om de mot förmodan tillagar sitt bacon ordentligt så uppskattas de enormt enligt mig och lyfter hela frukosten i sig.

Baconet går lite hand i hand med ägg om du frågar mig och är perfekt om man äter en något senare frukost på morgonen.

 

Kaffe och te är självklart men visst vill man ha lite variation bland juicen också?

Drycker, varmt som kallt

Många alternativ för drycker är också något som uppskattas. Kaffe och te är självklart, här kan man faktiskt få in lite variation också. Om de finns lite olika juicesorter blir jag i alla fall riktigt glad, är lagom trött på apelsin- och äppeljuice som blandats ut med vatten. Om de finns fler sorter så känns det fräscht och kul, plus att jag kan variera med olika till vad jag äter.

Det har också hänt att vissa hotell har serverat färskpressad juice, kan ni förstå? Hur fräscht och gott som helst!

 

Hur många gånger har du upplevt att de serverats våfflor eller pannkakor på en svensk hotellfrukost?

Det lilla extra som lyfter hotellfrukosten

Bonus. Det har skett, ytterst sällan att man blir överraskad med något man inte förväntade sig på sin hotellfrukost. En gång blev jag ordentligt överraskad när det serverades belgiska våfflor och sirap på hotellfrukosten, givetvis var inte det här i Sverige men ändå. Något sött alternativ uppskattas av många, någon liten oskyldig bakelse eller kanske till och med Nutella som pålägg skulle i alla fall jag uppskatta.

Man kan ju unna sig när man ändå är på hotell eller hur?

 

 

Vilka preferenser har du för en hotellfrukost? Håller du med mig i något av de ovan?

Hur vet man i förväg om en hotellfrukost är bra eller ”värt det”?

Så hur ska man ta reda på i förväg om ett hotell har en bra hotellfrukost? Ja du, det går inte. Du kan alltid läsa om tidigare gäster upplevelser, problemet är väl att ni kan ju också tycka helt olika saker och vad som är bra för dig kanske är dåligt för han eller hon. Många hotell tillåter ju att man besöker hotellet för endast frukosten, att man bara betalar för måltiden och då kan de vara mer ”prisvärt” att testa sig fram. Tips är hotellfrukost i Stockholm, Göteborg eller Malmö som är populärt och värt att testa om du är på besök eller bor i en av städerna.

 

Om det är så att du letar efter hotell för rätt pris med bra hotellfrukostar så kan jag rekommendera att läsa våra tips om prisvärda hotell i Stockholm. Jag har även hört att Scandic har bra hotellfrukost på sina hotell, kanske värt att spana in. Hos HotelSpecials kan även du hitta utvalda Bed & Breakfasts i Sverige som kanske passar det du söker bättre.

PS. Läs gärna mer om vår story och bakgrund. Med 15 års erfarenhet, lokal expertis och mer än 6500 specialerbjudanden är vi säkra på att kunna ge dig din bästa semester nånsin!

Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago