Inspiration

Njut av en härlig skidsemester i Tyrolen

Om det är någon sport som österrikarna utmärker sig lite extra i så är det just vintersport och det råder ingen tvivel om att Österrike, med dess fantastiska landskap och vyer, bjuder på många unika upplevelser utöver det vanliga. Oavsett om du föredrar att åka skidor eller snowboard så är Österrike det idealiska semestermålet för den perfekta vintersemestern. Vi har här lagt vårt fokus på Österrikes största skidort – Tyrolen, med inspiration och tips inför den kommande vintersäsongen.


Tyrolens bästa skidorter

Med höga berg, vackra vyer och otaligt många skidorter är Tyrolen något extra, speciellt för skidentusiaster. Oavsett om du åker skidor eller snowboard, är professionell eller nybörjare, så är skidbackarna i Tyrolen lämplig för all typ av vintersport.

St. Anton am Arlberg

Alla som älskar utmanande vintersporter känner väl till det största anslutna skidområdet i Österrike – skidområdet Arlberg. Sedan säsongen 2016/17 har Flexenbahn mellan Zürs och Stuben/Rauz också kunnat nå alla skidorter i Arlbergregionen i den närliggande provinsen Vorarlberg. Med över 305 km sluttningar är du här garanterad en unik skidsemester med oförglömliga upplevelser i en av de vackraste regionerna i Österrike.

Om du letar efter en plats där du kan kombinera skidåkning, fest och underhållning så är detta ”the place to be!”

Ischgl

Det ligger något i Elton John uttalande; ”Thank you very much Ischgl. We’ve had a blast! ”.  Ischgl är en av världens mest populära skidorter för vintersporter med totalt 238 kilometer skidbackar. Alpernas ”skidmekka” erbjuder skidåkare den perfekta upplevelsen under skidsemestern med en hel del spännande aktiviteter utöver de otaligt många timmarna i skidbackarna. Här kan du njuta av konserter av stora världsstjärnor samt shopping, underhållning och många kulinariska upplevelser. Det är inte för inte som Ischgl är blivit självutnämnt till Alpernas eget ”Ibiza”. Om du letar efter en plats där du kan kombinera skidåkning, fest och underhållning så är detta ”the place to be!”.

Kitzbühel

Om du följt livesändningarna under vintersporttävlingarna så har du redan hört talas om den mest berömda utförsåkningsbacken i världen, Streif. Höjdpunkterna Ganslernhang, Hausbergkante och Mausfalle bjuder på över 100 km sluttningar som rekommenderas främst till de mer erfarna utförsåkarna. Oavsett om du är en riktig ”snöfreak”, professionell eller nybörjare, så hittar du alla möjliga tänkbara backar i Kitzbühel.

Skidåkning med barn

Oavsett vilken skidort du planerar att besöka så finns det många möjligheter även för barnen att bekanta sig med skidorna. I nästan alla skidorter finns det egna skidskolor där dina barn kan utforska backarna i grupp eller med en privat skidlärare. Oavsett om det är första gången dina barn åker skidor eller om de redan är vana skidåkare så anpassar skidskolorna sig efter dina barns förmåga och kunskap.
Kitzbühelalperna och Wilde Kaiser-regionen är perfekta för dig som vill upptäcka en värld på två skidor och framför allt kan familjer med små barn känna att de här får valuta för pengarna. Dessutom finns det gått om läkarstationer i dessa områden vilket kan kännas tryggt att veta om olyckan skulle vara framme.

Österrikiska delikatesser

Under ditt besök till någon av Österrikes alla skidorter så finns det helt klart några godsaker du bara måste provsmaka. Unna dig själv en paus från skidorna och njut av någon av de österrikiska delikatesserna. En utav de populäraste specialiteterna du inte får missa är den fluffiga Kaiserschmarren, som är en blandning av pannkaka och sockerkaka.

En annan godsak är dumplings med vallmo och smör, eller för den som vill ha det lite sötare – med vaniljsås. Om du inte vill rulla nedför skidbacken, bör du inte luras av storleken, dessa dumplings med pulverfyllning är mycket mättande!
För dig som föredrar lite mer salta smaker så kan vi rekommendera att beställa in varm semolina dumplings eller en Kaspressknödel soppa. Varför inte prova på Käsespätzle eller Tiroler Gröstl? Våga utmana dina smaklökar!

Här kan du uppleva den bästa After Skin

Utan en bra After Ski är skidsemestern inte fullbordad! – Så tänker åtminstone en majoritet av skidturister i Österrike. Här finns det ingen uttalad tid för när det är dags för After Ski utan du ansluter till den festglada sammanslutningen när du känner dig redo helt enkelt. Kom som du är och upplev den livliga stämningen med många andra partyglada skidentusiaster.

St. Anton am Arlberg

Oavsett om du befinner dig i en stuga mitt i skidbacken eller på hotell mitt i staden så bjuder St. Anton på en mängd exklusiva partyställen som du inte får missa under din skidsemester. Om du vill uppleva en utav världens kändaste After Ski ska du definitivt åka till MooserWirt. Här firar man redan från tidig eftermiddag till in på småtimmarna och stämningen är alltid på topp!

Ett annat After Ski du måste testa i St. Anton är populära Krazy Kanguruh. Denna bar är en riktig stämningshöjare och här kan vi garantera dig en trevlig kväll!

Om du istället vill uppleva After Ski på ett lite mer annorlunda sätt så kan du alltid besöka Underground i Galzigbahn. I denna engelska bar, alldeles intill liftarna, kan du ta ett glas och njuta av både livemusik och skickliga Djs.

Ischgl

Varje år besöker tusentals skidentusiaster skidorten Ischgl som bjuder på riktigt bra After Ski med bland annat konserter med flera av de största världsstjärnorna. Skidsäsongen inleds varje år i november månad med ”Top of the Mountain Opening Concert”. Om du har ett giltigt liftkort så har du fritt inträde till evenemanget. Under de senaste åren har stjärnor som Roxette, Nickelback och James Blunt intagit denna scen.
Besöker du istället Ischgl under påsken så bör du ta en tur förbi ”Top of the Mountain Eastern Concert” som håller en glad stämning strax efter lunch (Kl. 13.00) och framåt.

”Top of the Mountain Concert”, som redan har besökts av berömda världsstjärnor som bland annat Robbie Williams och Alicia Keys, har av många skidälskare varit det perfekta avslutet på årets skidsäsong.

Givetvis finns det fler möjligheter till bra After Ski även under resten av säsongen i Ischgl och på vår Top 3 lista är KuhstallTrofana-Alm och Nikis Stadl. Sist men inte minst är diskoteket Pacha som bjuder in till fest långt in på småtimmarna.

 

Kitzbühel

Alldeles intill linbanan Hahnenkammbahn hittar du Pavillon som erbjuder den största After Skin i hela Kitzbühel. Reser ni i ett stort sällskap så finns det även möjlighet att hyra hela stället, men det gäller att vara ute i god tid då Pavillon är mycket eftertraktat.

Efter en tur i backen Streif kan du unna dig ett välförtjänt stopp på Streifalm som erbjuder After Ski i en rustik stuga precis i dalen på Streif.
Om du istället vill avsluta en dag i backen med en underbar utsikt kan vi rekommendera Schneebar Oberkaseralm. Härifrån har du en fantastisk utsikt mot Wilden Kaiser. Glöm inte att prova den fantastiska drinken W.B.F.Z.A.R!

Fler spännande aktiviteter

Skulle du vilja ta en paus från skidbacken en dag? Inga problem, i Tyrolen finns det gott om spännande aktiviteter som passar både stora och små.
Känner du för att utforska det snötäckta landskapet så kan du alltid vandra i någon av alla vandringsleder och njuta av den vackra naturen och den friska luften. För dig som letar efter en unik upplevelse under din skidsemester rekommenderar vi en guidad vandringstur. Här kommer du att få uppleva den orörda naturen i den snötäckta bergsvärlden. Under dessa turer är det viktigt att ha respekt för väder och vind och vi rekommenderar inte att ge sig ut på en sån här tur på egen hand utan håll dig till en erfaren bergsguide.

Längdskidåkning är också en populär aktivitet och är faktiskt känt för att vara en utav de hälsosammaste sporterna.
Reser du med barn kan du alltid ta en tur med en kälke eller varför inte knäppa på ett par skridskor och ta en tur på isbanan?

Boende i Tyrolen

Kan det finnas något bättre än att värma sig framför en brasa med en kopp varm choklad? Eller koppla av i bastun eller ångbastun? Under en skidsemester är hotell med spa alltid lite extra fördelaktigt så man kan koppla av efter en lång dag i skidbacken.

Silvretta Montafon Sporthotel

Det moderna och 4-stjärniga Silvretta Montafon Sporthotel i Gaschurn erbjuder ett brett utbud av aktiviteter i hotellets spaområde. Detta hotell ligger i skidområdet Silvretta Montafon, bara en timme från skidbackarna Arlberg och Ischgl. I bastuområdet finner du både vanliga bastur och ångbastu vilket gör att du snabbt glömmer av det kalla vädret utanför. Här finns även ett brett utbud av kropps- och massagebehandlingar och ett härligt relaxrum där du kan koppla av efter en lång dag i skidbacken. På Silvretta Montafon Sporthotel finns det även sköna spabehandlingar även för barnen!

Landhaus Ager

I Söll, ca 2,6 km från skidområdet Wilder Kaiser hittar du Landhaus Ager. Detta hotell har ett fantastisk spaområde med både pooler och bastulandskap. Faktum är att just detta bastuområde kallas för det ”tyrolska svettrummet” och vi tror att namnet talar för sig självt…

 

Share
Published by

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago