Hotell

3 unika hotell med historia

Är du ute efter att bo på ett speciellt hotell? Det finns många olika typer av hotell att välja på. Det är något visst med hotell med historia, att vistas i de välbevarade byggnaderna med gamla anor, njuta av miljön och nästan ta på minnena från svunna tider.  Här tipsar vi om 3 hotell med unik historia!


 

Bubblande romantik vid Oslofjorden

Några kilometer i utkanten av Moss, På idylliska Jeløya Norge hittar du Hotel Refsnes Gods. Refsnes Gods var tidigare ett gods som fick namnet Refsnes, som betyder rev, efter en grund som går in i fjorden från hotellet. Platsen användes ofta av företag och för rekreation.

Huvudbyggnaden byggdes år 1767 och är karaktäristisk för sina två höga torn och byggdes som en lustgård av familjen Chrystie som kom ursprungligen från Skottland.

Hotellet har en stor repertoar av vacker konst – vad sägs om till exempel originalverk av Edvard Munch? Övrig konst på hotellet inkluderar andra kända konstnärer som Jakob Weidemann, Frans Widerberg, Nico Widerberg, Per Ung och amerikanska Andy Warhol. Varje rum är utsmyckat med sin egen konstnär.

Hotellet är annars känt för sitt kök och sin vinkällare samt dess händelser i samband med mat och vin. Här passar det utmärkt med en romantisk helg, vinkurs, julbord eller konferenser – allt i natursköna omgivningar som ger ro i själen.

Priser från 1823 kr per rum och natt.

Hotel Refsnes Gods, Norge


Mer än bara träskor och tulpaner

Holland är ett spännande land att semestra i och har du ett behov av att skämma bort dig själv rejält är en övernattning på det historiske hotellet Hotel Kasteel Teworm ett självklart val. Hotel Kasteel Teworm är ett lyxigt fyrstjärnigt hotell, beläget i ett slott från 1300-talet, omgivet av en fransk rokokoträdgård och naturpark. Här kan du njuta av vacker natur i utkanten av den charmiga staden Heerlen – det är nämligen bland annat hotellets läge som gör hotellet så populärt. Hotellens lyxiga rum gör saken inte värre…

Oavsett om du är den aktiva typen som vill njuta av en cykeltur i den vackra miljön kring hotellet eller om du vill koppla av på terrassen med en läcker drink finns här mycket att göra. Den gastronomiskt intresserade behöver inte förtrösta – hotellet är känt för sin mycket goda mat och är en favoritplats för speciella tillfällen så som bröllop. Förutom övernattning erbjuder hotellet olika paket som du hittar på hotellets sida.

Priser från 1190 kr per rum per natt.

Hotel Kasteel Teworm, Holland


Gastronomiska upplevelser i historisk miljö

Grythyttans Gästgivaregård i Örebro län uppfördes år 1641 på order av Drottning Kristina och sedan dess har hotellet värnat om arvet. Allt sedan starten har fokus på Grythyttans Gästgivaregård legat på maten och så ska det förbli. Här är det fokus på säsongens råvaror och i så stor utsträckning som möjligt använder köket svenska råvaror. Menyn speglar således säsongen och är föränderlig men köket kryddar alltid maten med extra kärlek. Självklart kan du här boka ett hotellpaket med avsmakningsmeny eller 4-rätters middag. Hotellet har även en imponerande vinkällare med en av Sveriges äldsta samlingar där du kan gå på provning.

Rummen på hotellet är individuellt inredda med unika tapeter som tillför personlighet. Varje rum har ett eget namn med en egen historia. Gemensamt för alla rum är dock bekvämligheten. På Grythyttans Gästgivaregård kan du känna lugnet och harmonin infinna sig.

Priser från 2870 kr per rum per natt.

Grythyttans Gästgivaregård, Sverige

Share
Published by

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago