Nöje

3 spännande slott i Tyskland du bara måste besöka

Det finns gott om spännande slott i Tyskland med alltifrån disneyinspirerade sagoslott till pampiga riddarborgar. Här vill vi tipsa dig om 3 slott du bara måste besöka!

Det sagolika slottet Neuschwanstein

Fantasislottet Neuschwanstein, i de bayerska alperna, tar dig med på en resa tillbaka till medeltiden med rum dekorerade med scener hämtade från gamla sagor och legender.
Ludvig II (1845-1886), även känd som ”den galna kungen”, ägnade större delen av sitt liv åt att bygga ut det sagoslott som faktiskt Walt Disney kom att använda som modell när han skapade ”Törnrosaslott”. Att många ansåg att denna unga monark var lite smått galen var inte så svårt att förstå då han trots rikets växande skulder lät anlägga en vinterträdgård på slottstaket med en tillhörande damm som han kunde ro omkring i omgiven av de vackra väggmålningarna föreställande bergskedjan Himalaya.
Vid sin tidiga död hade Ludvig endast lyckats färdigställa 14 av de totalt 360 rummen som idag hunnit besökas av över 50 miljoner människor världen över.

Biljetterna till de guidade turerna kan köpas på Alpseestraße i den lilla byn Hohenschwangau, alternativt bokas online. En biljett kostar ca 18 Euro och finns att köpa under perioden april-december. Kom ihåg att vara ute i god tid då biljetterna snabbt säljer slut!
Hitta hit: Slottet Neuschwanstein ligger ca 13 mil sydväst om München och hit tar du dig smidigt med både tåg, buss och bil.
Vill du boka ett hotell i München finns det många bra att välja mellan och flera av dem ligger även i närheten till andra sevärdheter som kan vara värda ett besök under din vistelse.

 

Släkttraditionerna på slottet Burg Eltz 

Vackert beläget i naturreservatet Eltz Forest, väster om Frankfurt, finner du den fantastiska riddarborgen Burg Eltz med dess unika historia som sträcker sig mer än 850 år tillbaka i tiden. Den fascinerande slottsmiljön bjuder in till en tid hämtad från de tidigare seklen med bevarad arkitektur och kultur där du bland annat kan ta en titt på de kända samlingarna av guld- och silverhantverk och en hel del antikviteter bevarade under flera århundraden. Den imponerande innergården, de totalt 100 rummen och de åtta tornen på uppemot 35 meter vittnar om historien kring Eltz familjen, gömda skatter och tappra riddare – något som fascinerar både stora och små!
Eltz Castle är Tysklands äldsta och mest bevarade riddarslott och det har ägts av samma familj i över 33 generationer. En familjefejd ledde däremot fram till att man på 1200-talet lät dela upp slottet i tre delar och detta är orsaken till att man som besökare idag endast kan besöka vissa delar av slottet då en del fortfarande används som familjens bostad.

Vill du veta mer om detta spännande slott? Boka en guidad visning! Biljetterna kostar ca 10 Euro och det finns även familjerabatter för dig med barn.
Hitta hit: Slottet Burg Eltz ligger utanför Frankfurt, halvvägs mellan Cochem och Koblenz. Hit kan du ta dig både med bil, tåg och buss. Det finns gott om hotell i Frankfurt att välja mellan och många av dem erbjuder även flernattsrabatter.

 

Kungliga Charlottenburgs slott

Schloss Charlottenburg är helt klart ett av Tysklands pampigaste slott med dess fantastiska barock och rokokostil från det sena 1600-talet. Slottet byggdes till drottning Sophie Charlotte av Preussen (1668-1705) och det tog närmare 200 år (!) innan slottet äntligen blev fulländat. Tyvärr förstördes stora delar av slottet under andra världskriget men mycket har man lyckats rekonstruera och idag är slottet och den vackra slottsparken ett av Berlins främsta sevärdheter.
Under ditt besök på slottet ska du absolut ta en titt i det fantastiska porslinsmuseum som finns på slottet med många kända porslinssamlingar från både Kina och Japan. I systerbyggnaden, The Grosse Orangerie, kan du även njuta av de magiska konserterna med klassisk musik som spelas under perioden april-oktober.

Det finns både guidade turer och ljudguider på slottet och priset för en tur ligger på ca 10 Euro per person.
Hitta hit: Charlottenburg hittar du i nordvästra Berlin och hit tar du dig enkelt med både bil och buss.
Söker du ett hotell i närheten? Här hittar du de bästa hotellen nära Charlottenburgs slott! Vill du läsa mer om olika slott rekomenderar vi att du besöker slottsguiden.info som har otroligt mycket bra information.

PS. Läs gärna mer om vår story och bakgrund. Med 15 års erfarenhet, lokal expertis och mer än 6500 specialerbjudanden är vi säkra på att kunna ge dig din bästa semester nånsin!

Share
Published by

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago