Inspiration

Bo på Bjertorp Slott

Bjertorp Slott är ett mäktigt och elegant slott som ligger en 2-timmars bilresa bort från Göteborg. Slottet är det yngsta jugendslottet i Sverige och det var Knut Henrik, som till minne av sin mor och far, ville bygga upp ett palatsliknande slott på den plats han vuxit upp. Arbetet pågick i tre år, och till sist stod byggnaden klar 1914.

Ferdinand Boberg, som då var en stor och känd arkitekt, var den som ritade upp slottet. När han presenterade ritningarna för hustrun, tyckte hon att det var alldeles för litet. Då fördubblade han genast slottets storlek på ritningarna. En hel del av det man ser i slottet är Bobergs verk. Alla detaljer, spjälorna som är snidade för hand och möblerna han designat. Boberg gjorde sitt i slottet som man både känner och kan ta del av än idag.

Bjertorp Slott är med oss i år igen som en av våra partners i Årets Slottshotell! Vad är det ni tycker om med Bjertorp slott? Service, mat, omgivning? Berätta vad ni som hotellgäster tycker genom att gå in och rösta, samt lämna en motivering till varför ni vill vinna!

Så vad kan ni vinna när ni röstar? Detta år har ni möjlighet att vinna en övernattning för två, njuta av en god 4-rätters middag under kvällen, och starta dagen därpå med en god frukostbuffé på Bjertorp Slott, eller någon annan av våra partners. Alla rum är individuellt inredda med olika mönster och färger i alla rum på Bjertorp. Detta gör er visit på slottet extra unik och speciell.

Bjertorps Restaurang

Restaurangen på Bjertorp Slott har fått en hel del med utmärkelser och fick de högsta poängen i Västergötland under White Guide galan. Inte illa, va? Detta gör att man absolut vill testa på smakkombinationerna som finns i slottsköket!

Maten på Bjertorp lagas av lokala och säsongsanpassade råvaror. Runt om i området finns lokala mat- och dryckesproducenter som slottet samarbetar med för att få ihop goda och fräscha matkombinationer. I restaurangen på Bjertorp Slott kan ni välja mellan att äta frukost, lunch, middag, afternoon tea… – Ja, allt ni kan tänka er! Här hittar ni garanterat någonting för alla smaker.

Frukosten är det viktigaste målet om dagen, och det har Bjertorp Slott tagit vara på. Ni får börja dagen på bästa sätt med en hel del vitaminer, energi och bra råvaror. Har ni tur med vädret, kan ni även äta er frukost ute i solen vid slottsterassen.

Här får ni äta mat i en lugn och vacker slottsmiljö, som bara det är en upplevelse i sig!

Matsal i Bjertorps Slott

Att göra på Bjertorp Slott

Bara att få vistas i slottet, runt om all historia, är en upplevelse i sig. Men slottet är mycket mer än bara ett slott.

Slottet är omgivet av vacker natur, och tycker ni om att få en aktiv vistelse på cykel så är slottet perfekt för er. Utanför slottsporten finns fina cykelvägar, och lite längre bort finns även Kvänums MTB bana. Har ni egen cykel med, kan ni låsa in den i tryggt förvar här. Eller varför inte kolla in den fina slottsparken med en promenad?

Vill ni ha en liten mumsbit före eller efter maten, kan ni åka till Sivans Osthandel, endast 20 minuter bort från slottet. Även här har de mottagit flera utmärkelser för sina goda ostar, så värt ett besök är det verkligen!

Starta dagen strax innan frukost med ett svettigt pass i slottets gym, precis i anslutning till vinkällaren. Här finns crosstrainer, löpband, hantlar och annat som du behöver för att få till ett rejält gympass. Endast 20 meter från gymmet finns bastun där ni kan pusta ut ordentligt efteråt.

Ni kan avrunda kvällen med att utmana varandra i en match biljard, eller varför inte slå er ned med ett sällskapsspel?

Golf vid slottet

Här har ni fått ta del av vad ni kan uppleva på Bjertorp Slott, och det är ingenting man vill missa möjligheten att vinna, eller hur? Rösta här och lämna en motivering till varför just ni vill vinna. Håll utkik i bloggen för att läsa mer av våra andra partners… Vem är er favorit?


PS. Läs gärna mer om vår story och bakgrund. Med 15 års erfarenhet, lokal expertis och mer än 6500 specialerbjudanden är vi säkra på att kunna ge dig din bästa semester nånsin!

Share
Published by
Fredrik

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago