Categories: Uncategorized

Hotell nära Midnattsloppet Stockholm 2018!

Ska du besöka huvudstaden för en av Stockholms häftigaste folkfester Midnattsloppet? Letar du efter ett hotell i Stockholm och dessutom i närheten av midnattsloppet? Eller bor du redan i Stockholmsområdet, men vill befinna dig där det händer när startskottet avlossas? Då är det bästa tipset att bo på hotell på Södermalm!

Sedan 1982 har Midnattsloppet enligt tradition ägt rum på Södermalm. Träningslystna personer antar sig utmaningen och springer mot klockan, eller tar sig i lugnare tempo runt en slinga på 10 km. Under loppet passerar deltagarna i stort sett hela stadsdelen.
Den 18:e augusti 2018 är det alltså dags igen! Startskottet avlossas på Ringvägen precis intill Zinkensdamms IP och målgången ligger endast ett kvarter bort på Hornsgatan.

Bra att tänka på inför din resa till Stockholm detta datum är att stora delar av Södermalms bilvägar är avstängda. Därför rekommenderar vi att promenera eller åka kommunalt med tunnelbana eller pendeltåg för dina utflykter!

Midnattsloppet Karta

Oavsett om du är av den hurtiga typen som ska snöra på dig löparskorna och faktiskt ta dig runt milen, eller mer av den festliga typen som vill heja på vid sidan och njuta av när staden florerar i härlig stämning, atmosfär och skön musik – behövs alltid någonstans att sova efter kvällens festligheter.

Föredrar du närhet och gångavstånd till Zinkensdamm? Då kan jag tipsa om 4 utvalda hotell i Stockholm. 

 

Hellstens Malmgård

Hellstens Malmgård är ett historiskt hotell på Södermalm med anor från tidigt 1700-tal. Hotellet ligger med närhet till Stockholms innerstad och Gamla Stan. Det tar endast 5 minuter att promenera till Zinkensdamm, vilket även är den närmsta belägna tunnelbanestation. Hotellets reception är öppen 24 timmar och hotellet serverar en härlig frukostbuffé från 07.30 fram till klockan 11.00 dagen efter loppet.

Årstaviken hotell

Årstaviken hotell är beläget på Södermalm i Stockholm. En promenad på max 10 minuter från Zinkensdamms IP. Omgivningarna präglas av gröna naturområden. Dessutom inom närområde till Södermalms pulserande storstadsliv och Skanstull-områdets butiker, restauranger, caféer och gallerier. Hotellets reception ligger på plan 4 och är bemannad 24 timmar, frukost och middag kan avnjutas på plan 5 och tiden för frukost söndagen efter loppet är 7.00-9.30.

Långholmen hotell

Långholmen hotell är beläget på Långholmen i Stockholm och är ett gammalt ombyggt kronohäkte. Runtomkring Långholmen finns trevliga motionsspår längst med vattnet. I Wärdshuset serveras svenska rätter med modern touch och det finns även en cafeteria i entrén som är öppet dygnet runt. Hotellets reception är bemannad 24 timmar och den omtalade och Svanenmärkta frukostbuffén som man bara inte får missa serveras mellan 7.30-10.00 söndagen efter loppet.

Hotel Hornsgatan

Hotell Hornsgatan är ett mysigt familjeägt hotell med 21 rum på mitt på Södermalm i Stockholm. Hotellet ligger mittemellan tunnelbanestationerna Mariatorget och Zinkensdamm. Dessutom ligger pendeltågsstationen Södra station på 10 minuters promenadväg från hotellet. Hotellet erbjuder egen restaurang och frukost ingår i rumspriset. Utmana personalens goda kunskap om Stockholm och be om några härliga tips om i stannar längre än bara över natten efter Midnattsloppet!

 

Vill du istället bo mer centralt och även ta del av andra aktiviteter i Stockholmsområdet? kika in på vår hemsida!

I anledning av loppet stängs de flesta gator ned samma eftermiddag, därav råder vi er att lämna bilen hemma och istället ta er kommunalt runt stadsdelen. För mer information om själva loppet såsom starttider, tröjutlämning, kringarrangemang, se Information inför Midnattsloppet.

PS. Läs gärna mer om vår story och bakgrund. Med 15 års erfarenhet, lokal expertis och mer än 6500 specialerbjudanden är vi säkra på att kunna ge dig din bästa semester nånsin!

Share
Published by
isabelle

Recent Posts

Besök fotografiska museet i Stockholm – Boka biljetten nu.

Upptäck Fotografiska Museet i Stockholm: En Konstnärlig Resa Allmän Beskrivning: Fotografiska museet i Stockholm är…

6 månader ago

DinnerWeek – upptäck vår nya kampanj

Vår nya kampanj DinnerWeek har premiär idag! Ni bokar rykande heta middagserbjudanden som inkluderar en…

7 månader ago

Åka på Spa med barn – 10 barnvänliga spahotell

Hotell som har familjespa  Vi ska visa att det är fullt möjligt och att de…

7 månader ago

Spa mellan Stockholm och Göteborg

I en värld som ständigt rusar framåt tycker vi att det är extra viktigt att…

8 månader ago

Boka hotell online utan kreditkort

Ska du äntligen komma iväg på en resa för att utforska en ny stad eller…

10 månader ago

Vinnarna av Årets Slottshotell 2023 är klara!

Nu är det klart både vilka hotell som tar hem Årets Slottshotell 2023 och vilka…

10 månader ago