Sommaren är äntligen här och i Göteborg har vi haft fantastiska dagar med sommarvärme. Det har blivit en hel del glassätande i värmen. En favorit är att ta ett besök på Lejonet & Björnets glasscafé på danska vägen här i Göteborg. Här kan man bland annat få en klassisk banana split eller mjukglass. Om man inte kan bestämma sig är deras glassprovarrån perfekt. Då får man 8 små glasskulor att testa.
Ikväll börjar EM och vi tänkte ge er några enkla glassrecept som man kan slänga ihop hemma inför kvällen.
Exotisk snabbglass
- 2 paket fryst mango (á 250g)
- 250 g kesella vanilj
Mixa ihop mango och kesella. Lägg sedan direkt upp i glas och servera genast.
Mjukglass
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Ställ in i frysen ca 30 min. Ta ut skålen och rör om, ställ sedan in den ca 30 min till. Ta ut glassen när den börjar bli lätt fryst. Vispa med elvisp några minuter tills den är mjuk och krämig. Servera direkt.
Hallonglass
- 1 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl florsocker
- 200-250 g frysta hallon
Vispa grädde och vaniljsocker lätt. Mixa grädden tillsammans med florsocker och de frysta hallonen. Häll smeten i en form och lägg den i frysen en kort stund. Servera och toppa med färska hallon.
Trevlig helg och hoppas solen lyser!